In de zomer van 2020 gebeurde er iets speciaals in Amsterdam.

Gedurende 2 weken was er een speciaal programma ontwikkeld om kennis te maken met o.a. media, techniek, koken, kunst, journalistiek en nog veel meer…..DE ZOMERSCHOOL

In de zomer van 2020 gebeurde er iets speciaals in Amsterdam. Hier was namelijk een zomerschool voor leerlingen uit het VO (vmbo), gericht op ‘leren door te doen’. Gedurende 2 weken was er een speciaal programma ontwikkeld om kennis te maken met o.a. media, techniek, koken, kunst, journalistiek en nog veel meer.

Het afstemmen van de vakken gaat in samenwerking met de docenten op de vakscholen in Amsterdam Zuid zelf. Dit was een uniek programma, omdat de meeste zomerscholen bestonden uit het bijspijkeren van 1 vak. Dit stond juist in het teken van kennismaken met andere vakken en het plezier terugvinden in school. Elke groep van leerlingen had ook een eigen mentor, om snel de band op te bouwen en het vertrouwen van de leerlingen te krijgen. De ouders en leerlingen beoordeelden het programma gemiddeld met een 8,2.

Geplaatst door AT5 op Dinsdag 20 juli 2021

De Zomerschool probeert het gemiste sociale contact in te halen

Dansen, rappen of met drones vliegen: het kan allemaal op de Zomerschool, die leuke activiteiten biedt voor jongeren die niet op vakantie gaan of veel thuiszitten. De school probeert hiermee het gemiste sociale contact in te halen, dat veel kinderen in coronatijd hebben gemist.

BEOOGD RESULTAAT IN 2023

– Extra onderwijstijd die ingevuld wordt met maatwerk en individuele begeleiding;
– Leerlingen leren een andere kant kennen van school. Ze kunnen ervaren dat leren ook leuk kan zijn;
Er worden actieve lessen georganiseerd die leerlingen op een andere manier in hun ontwikkeling stimuleren;

De kennis van de leerlingen heeft geen kans weg te zakken. Zij leren zelfs van alles en nog wat, dus beginnen zij fris en vol kennis aan het nieuwe schooljaar;
Een nuttige invulling van de zomervakantie.
Actief of cultureel programma bieden in de middag om de leerlingen zowel mentaal als fysiek te prikkelen.

Elke groep heeft een mentor!

VAKDOCENTEN EN MENTOREN

Onze begeleiders zijn vakdocenten wier kennis complementair is en die samen inhoudelijke vragen kunnen beantwoorden over alle vakken. Tijdens de zomerschool gaan onze vakdocenten aan de slag met de praktische invulling van alle vakken. Elke groep heeft een mentor, waarmee zij in de ochtend starten. Mentoren zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders en leerlingen. De mentor houdt het welbevinden van de leerling op de zomerscholen scherp in de gaten en stuurt zo nodig bij.

VAKKEN
Wisselend rooster met:
Taal, Rekenen, Burgerschap, Gezondheid, Duurzaamheid, Sport, Cultuur,
Techniek, Kunst, Koken, Theater, ICT, Ondernemerschap, Mediawijsheid, Muziek en Mentorlessen.

Scroll naar boven